Culorile toamnei vazute de pe bicleta: Curtea de Arges – Vidraru – Bradetu

Admirand culorile toamnei pe bicicleta
Admirand culorile toamnei pe bicicleta
Admirand culorile toamnei pe bicicleta

Duminica trecuta am fost cu Vlad intr-o tura pe biciclete ce a pornit din Curtea de Arges, am urcat pana la barajul Vidraru, am coborat pe acelasi traseu pana in  Corbeni, am parcurs un drum de piatra prin Berindesti pana in Turburea, apoi am impins la biciclete pana in Bradetu si in final, ne-am intors iarasi in Curtea de Arges.

Curtea de Arges – Lacul Vidraru – Bradetu, pe bicicleta:

Data: 20 Octombrie 2013
Echipa: Eu si Vlad
Traseu: Curtea de Arges – Onesti Ungureni – Corbeni – Lacul Vidraru – Corbeni –  Berindesti – Bradetu – Musatesti – Valea Iasului – Curtea de Arges
Timp: total 7 ore, pedalat 4 ore si 46 minute
Dificultate traseu: medie, din cauza diferentei de nivel si a faptului ca exista o portiune de 5km neasfaltata

Duminica, 20 octombrie ora 11:30

Ne aflam in parcare magazinului Kaufland din Curtea de Arges. Desi cu o seara inainte sora mea imi facuse sandwichuri (Multumesc Maria), am fost nevoit sa intru in Kaufland pentru a cumpara ceva de mancare pentru traseu, sandwichurile le mancasem pe drum.

Am baut o cafea si ne-am imbracat adecvat inainte de a porni la drum. Era destul de cald si am hotarat ca un windstoper e de ajuns, nu-mi trebuiesc pantaloni lungi.  Ne-am pus castile pe cap, ochelarii la ochi, manusile si am inceput sa pedalam pentru prima oara pe maretul Transfagarasan.

In prima ora diferenta de nivel nu ne-a pus probleme desi am urcat continuu. Ambele biciclete le aveam echipate cu cauciucuri de sosea si astfel am reusit sa pastram o viteza medie de aproximativ 23 km/h la deal. In Corbeni am vazut un indicator care anuta 11 km pana la Lacul Vidraru. Cum vremea era superba, am hotarat ca merita sa facem un detur de 22 km de la traseul nostru, traseu care in planul initial masura 70 km.

Urcarea pana la Barajul Vidraru nu a fost nicicum atat de dificila pe cum ma asteptam, rareori am scazut sub 15 km/h. Ajunsi pe baraj, ne-am bucurat de vreme si de peisaj si am facut o pauza mai lunga. Am mancat, am facut multe poze si am urcat pana la statuia lui Prometeu.

Deoarece la urcare, in zonele cu umbra, am simtit ca nu e atat de cald pe cat ne imaginam noi, la coborare ne-am captusit cat am putut de bine. Coborarea pana in Corbeni a fost scurta si putin dezamagitoare. Pe Transfagarasan ne-am fi asteptat sa prindem viteze foarte mari la coborare, dar nu a fost asa. Conform endomondo, viteza maxima a fost sub 50 km/h. Cei drept, uneori am abuzat si eu de frane, dar asta dupa ce am fortat la limita in 2 curbe.

Din Corbeni, am urmat drumul catre … nicaieri. Initial am urmat „o poteca” gresita care ne-a scos in camp. Ne-am intors si am urmat drumul bun spre Berindesti. Din Berindesti s-a terminat asfaltul si a urmat o portiune de drum pietruit pana in Turburea. De aici, ghinion. Drumul pietruit nu s-a transformat in sosea asfaltata asa cum speram ci in drum forestier cu mlastini. Aproape 3 ore am innotat in mocirla pana in Bradetu. Pe alocuri am sarit garduri in curtile oamenilor ca sa evitam noroiul.

Din Bradetu am revenit pe asfalt si ne-am angajat intr-o cursa contra cronometru cu lumina soarelui. Am parcurs cei 27 de km pana in Curtea de Arges intr-o ora si 10 minute.

Recomand zona pentru plimbari pe bicicleta, este superba. Mare atentie la ce poteci urmati sa nu va treziti ca si noi ca trebuie sa innotati in namol pentru a ajunge la destinatie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *