[P] Camera foto compacta

Din cate cunosc eu, camerele foto digitale de impart in 2 mari categorii: camere foto compacte sau P&S (point and shoot) si camere foto DSLR (digital sigle-lens reflex). Principala diferenta, pentru mine, intre cele 2 este publicul tinta: P&S pentru publicul larg si DSLR pentru profesionisti sau cei care tind spre profesionisti. Sunt sigur ca vor fi multi care vor dori sa imi demonstreze ca nu am dreptate, dar asta e parerea mea acum.

Nu voi dezbate foarte mult pe seama diferentelor dintre o camera foto compacta si un DSLR ci doar voi prezenta avantajele unui P&S:

  1. Este usoara, majoritatea cantaresc sub 200g deci nu imi ingreuneaza rucsacul semnificativ.
  2. Este mica, dimensiunile osciland in jurul valorilor 100x50x30 mm plus sau minus 10%, daca nu are loc in rucsac are loc in buzunar.
  3. Nu trebuie sa deti cunostiinte avasate de tehnica a fotografiei, toate camerele de acest timp vin cu moduri presetate pentru: portret, peisaj, etc.
  4. Majoritatea merg cu baterii AA, baterii ce se gasesc la orice minimarket.
  5. Pretul, se gasesc camere foto ok in plaja de pret 250-300 lei. Acum 3 sau 4 ani am dat, cu tot cu card, 1000 lei pe o astfel de camera care astazi este depasita, din punct de vedere al calitatii imaginii, de camera telefonului pe care il detin SAMSUNG S8000.

Studiind oferta celor de la evoMAG, in special promotiile, da imi plac foarte mult promotiile si ma simt bine cand profit de ele, am ales 4 modele:

1.Solutii buget
Canon PowerShot A490 269 lei si NIKON COOLPIX L21 tot la 269 lei

2.Solutii best-buy
NIKON COOLPIX S8000 999 lei si Sony DSC-TX1 1099 lei

Pentru specificatii si pareri ale utilizatorilor dati click pe link-uri.

Canon PowerShot A490 269 lei
Canon PowerShot A490
Descriere: Este o camera ce dispune de un senzor  de 10 megapixeli si  procesor de imagine Digic III cu ajutorul carora veti obtine foarte usor fotografii reusite. Ecranul LCD de 2,5 inch este util atunci cand navigati in meniuri si atunci cand vizualizati fotografiile proaspat facute. Un avantaj il constituie faptul ca aceasta camera foto compacta functioneaza cu doua baterii AA.

NIKON COOLPIX L21

NIKON COOLPIX S8000
Descriere:Un aparat foto accesibil si distractiv de 8 megapixeli, care va permite sa realizati fotografii fara griji, indiferent unde va aflati. Este prevazut cu obiectiv NIKKOR cu zoom de 3,6x si o gama de functii automate, care permit realizarea unor imagini statice sau clipuri video extraordinare, de fiecare data. Modul automat facil optimizeaza toate setarile aparatului pentru rezultate extraordinare. Tehnologiile avansate anti-incetosare, inclusiv Reducerea electronica a vibratiilor, contracareaza automat imaginile incetosate, chiar si atunci cand subiectul se misca. Modul Zambet si avertizarea de clipire va ajuta sa captati portrete perfecte, cu fete zambitoare si ochii deschisi. In pretul de 269 lei sunt incluse si urmatoarele cadouri: Card SD A-DATA Speedy 2GB, husa de protectie, doi acumulatori AA si incarcator.

NIKON COOLPIX S8000
Camera-Foto-COOLPIX-S8000
Descriere: Cel mai subtire aparat foto din lume cu zoom de 10x si unghi larg. Obiectivul din sticla NIKKOR cu nivel foarte scazut de dispersie (ED) asigura rezultate clare fie ca realizati fotografii sau inregistrati filme de inalta definitie, iar zoomul de 10x va ofera mai multă libertate de compozitie, facand posibil orice, de la telefotografii de la distanta cu unghi larg pana la prim-planuri spectaculos de detaliate in modul Macro. Sistemul avansat de control al blitului ofera rezultate cu aspect mai natural atunci cand fotografiati in conditii de lumină redusa, iar monitorul LCD de 7,5 cm (3 inci) incredibil de clar, cu rezoluţie inalta, imbunatateste atat fotografierea, cat si redarea. Datorită corpului sau subtire ce asigura o portabilitate exceptionala, aparatul foto COOLPIX S8000 ofera un mod deosebit de elegant de a va manifesta creativitatea prin captarea universului din jur.
In pretul de 999 lei sunt incluse si urmatoarele cadouri: card NIKON de 4 GB de viteza mare si husa de protectie.

Sony DSC-TX1

Descriere: Senzorul CMOS Exmor R™ creste sensibilitatea, reducand in acelasi timp zgomotul de imagine pentru fotografii superbe la lumina scazuta .Rezolutie efectiva de 10,2 megapixeli este perfecta pentru imagini de foarte mare calitate si detalii marite. Obiectiv Carl Zeiss este de inalta calitate, cu zoom optic 4x. Ecranul tactil LCD Clear Photo extralat, de 3″, cu o interfata tactila noua este usor de utilizat. Inregistrarea de filme HD 720p surprinde clipuri video HD clare, bogate in detalii, plus sunet stereo la 30 de cadre pe secunda. In pretul de 1099 lei este inclus si un trepied cadou.

Comments

  1. […] [P] Camera foto compacta Tue Jan 18, 2011 2:39 am Din cate cunosc eu, camerele foto digitale de impart in 2 mari categorii: camere foto compacte sau P&S (point and shoot) si camere foto DSLR (digital sigle-lens reflex). Principala diferenta, pentru mine, intre cele 2 este publicul tinta: P&S pentru publicul larg si DSLR pentru profesionisti sau cei care tind spre profesionisti. Sunt sigur ca […] […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *