Cum a fost la cursul Canon de fotografie pentru incepatori tinut de George@f64.ro?

Diploma de fotograf

Sambata, 21 septembrie 2013, am participat la primul meu curs de fotografie. Vineri seara, dupa terminarea programului am fost invitat de colegul meu George Nicolae sa iau parte la „Curs Canon – notiuni introductive„, curs unde el preda ABCdarul dSLR-ului. Aceeasi invitatie au primit-o si colegele noastre Ana Ilie si Ioana Acsinia.

Diploma
Diploma de participare, acum ma pot considera fotograf?

Initial, ma gandeam sa nu onorez invitatia. Lenesul din mine imi soptea: „e sambata, nu trebuie sa te trezesti dimineata sa mergi la curs, e ziua ta in care lenevesti!”.  Ahh, asa as fi urmat sfatul lenesului, asa m-as fi trezit la 11:00. Ana si Ioana aveau alte planuri pentru mine, ele sperau ca un curs ma poate invata sa folosesc aparatul foto, sa fac poze corecte. Intr-un final am zis: „Bine, merg!”, dar cu o conditie: „ma sunati dimineata sa ma treziti”.

Sambata dimineata, ora 8:00. Telefonul suna disperat. Il ridic si arunc un ochi pe ora. Vad ca arata ora 8:00 si zic: „fuck, iar nu m-am trezit la timp!”. Intr-un final, reusesc sa arunc un deget pe ecran si ii raspund Ioanei: „Neaaata!”. Ioana: „Neata, trezeste-te! E tarziu dar mai avem timp sa ajungem.” Ma imbrac rapid si ma sui in masina. La 8:55 am ajuns la Studioul F64 din Str. Bucovina nr. 2B, sector 3, Bucuresti.

La intrare o gasim pe Ana si pe ceilalti 2 colegi de la F64 care se ocupa de cursuri: George(lectorul nostru) si Alina. E tare ciudat sa-l vezi pe George lipsit de stresul zilnic, as putea sa zic ca zambeste. E atat de natural in postura de profesor, incat m-a facut sa uit de toate gadgeturile si de retelele sociale imediat. Chiar daca explica despre lucruri mecanice sau electronice despre care stiam deja precum: ISO, diafragma si  timp de expunere, cumva mi-a captata atentia. Totul pana la punctul in care eram complet in alta lume si cunostintele mele nu mai acopereau ceea ce spunea George. De fapt mint, nu a venit cu nimic in plus fata de ceea ce stiam eu, doar a povestit de relatia dintre cele 3 de mai sus, o relatie despre care eu nu eram capabil sa banuiesc ceva.

Cineva te priveste
Cineva te priveste

Pana la sfarsitul cursului am invatat putin despre incadrare, cel mai mare minus al meu conform prietenelor Ana si Ioana. Apoi am comentat pe baza fotografiilor unor fotografi cunoscuti, cel mai tare mi-a placut proiectul unui tanar fotograf roman  ce pozeaza borduri de autobuze.

Aa, si inca ceva, orice curs care se respecta contine si o parte concreta: am exersat procedeul panning.

 

Panning
Panning

Si la sfarsit am primit si diplome.

 

aDiploma de participare
Diploma de participare

 

Cursul e disponibil aici: Curs incepatori DSLR Canon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *