Budapesta – Komarno pe bicicleta :: EuroBikeTrip 2013 ziua 3

Budapesta
Culori si turnuri in Budapesta
Culori si turnuri in Budapesta

In a 3-a zi de #EuroBikeTrip 2013 am pedalat prin Budapesta pana la orele pranzului si apoi am reluat calatoria spre Slovacia. Am parcurs in jur de 110 km, ne-am bucurat de vremea buna si am ales cel mai prost loc de campare posibil: in tabara tantarilor.

Traseul Eurobiketrip 2013, ziua a treia.

Prin Budapesta pe bicicleta

Ne-am trezit la ora 8:00 tocmai pentru ca ne-am propus ca dimineata celei dea treia zile sa o petrecem explorand Budapesta. Cum nu aveam foarte mult timp la dispozitie, am ales sa dam o tura pe malurile Dunarii. Inca o data am ramas uimiti de infrastructura dedicata biciclistilor. Acolo unde exista spatiu destul cat sa nu existe pericol pentru pietoni, pista de biciclete era pe trotuar. In rest, pe sosea fiind  marcata cu galben. In Budapesta toata lumea merge pe bicicleta, am vazut chiar si barbati in costum sau femei imbracate in rochii elegante si cu pantofi cu tocuri.

Ce am vazut noi in Budapesta:

Din Budapesta am plecat in jurul orei 13:00. Ne-am ratacit putin in incercarea de a gasi iesirea corecta din oras, dar, cu ajutorul localnicilor, am gasit drumul cel bun.

La iesire din Budapesta ne-am bucurat ca, dupa aproape 300 km de drum plat, am gasit in sfarsit un deal. Atat de tare m-am bucurat ca mi-am uitat ochelarii in varful dealului si am observat asta abia dupa ce l-am coborat. Am urcar inapoi si i-am recuperat, ma asteptau cuminti pe o bancuta.

Pe bicicleta spre Slovacia
Pe bicicleta spre Slovacia

Dupa vreo 5 ore si cam tot dupa atatea opriri la benzinarie sa alimentam bidoanele cu apa, eram pe bodul ce leaga Ungaria de Slovacia. Podul uneste orasele gemene Komarom din Ungaria de Komarno din Slovacia. Un fel de Chilia Veche din Romania vs Kiliya din Ucraina. Orasul din Ungaria este un fel de ruda mai saraca a celui din Slovacia.

Komarom, Ungaria
Komarom, Ungaria
Komarno, Slovacia
Komarno, Slovacia
Cel mai frumos apus de soare din tura, l-am vazut in Komarno
Apus de soare peste Dunare
Apus de soare peste Dunare
Drumul de apus
Drumul de apus

Am campat pe marginea unui drum laturalnic, in buza luncii Dunarii. A fost o decizie foarte proasta, nu a ramas centimetru de piele care sa nu aiba o intepatura de tantar.

Noapte buna!
Noapte buna!

 

Comments

  1. Dar ce idee faina… :X Chiar mi-ar place sa particip.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *