Bikewalk aprilie 2010

intalnire-bikewalk-2010

Am ajuns pe site-ul bikewalk.ro accesand un link postat de Maria pe anotimpul 5. Mi-a placut idee si mi-am propus ca in cazul in care timpul imi va permite sa fiu acolo.
Sambata pe la 15 vad ca Maria a postat un reminder ca la ora 16:30 e bikewalk. Imediat mi-am amintit ca mi-am promis ca o sa fiu acolo. Pana am mancat, pana m-am pregatit s-a facut 16:05. Cum nu imi place sa intarzii m-am suit pe bicicleta si am pedalat cat de repede am putut.

intalnire-bikewalk-2010

Ajuns la punctul de intalnire, Piata Presei Libere, observ trotuarul drept aproape blocat de biciclisti. Super! erau vreo 150 bicilisti. Incep cautarile in speranta ca voi gasi cunoscuti, cel putin pe cei care s-au anuntat pe site. Nu observ pe nimeni cunoscut asa ca incep sa-i sun pe cei care s-au anuntat. Aflu ca niciunul nu va veni. De la Razvan aflu ca Pisti e acolo, iar de la Codruta ca va veni si Alice. O sun pe Alice si aflu ca o sa intarzie muuult. Il Gasesc pe Pisti. Si apoi stam , stam si iarasi stam.
Pe la 17:30, cred, ne pornim in mars. Intre timp s-au adunat vreo 300 de biciclisti. Pornim usor inghesuiti pe banda pentru biciclete incercand sa formam un sir indian. La Arcul de triumf ne asteapta cativa politisti care opresc circulatia sa trecem noi. Pana la Piata Victoriei am mers pe bulevardul Kiseleff. La Piata Victoriei ni se alatura si Alice. Marsul continua pe bulevardul Aviatorilor si se opreste in Herastrau la Teatrul de Vara unde urma sa fie un afterparty. Suntem primiti cu o apa plata/minerala si un mar. Eu nu am mai putut sa stau pentru ca duminica urma sa plec la pescuit si avem nevoie de timp sa pregastesc ustensilele.

Concluzii :

  • Sunt multi biciclisiti in Bucuresti. Au participat mai multi oameni decat ma asteptam, desi cu o campanie de promovare a evenimentului mai buna numarul putea fi cel putin dublu.
  • Pistele sunt insuficiente. Pistele deservesc drept parcari pentru autoturisme. Pistele se termina si incep abrupt, cu borduri inalte.
  • Unii biciclisti sunt needucati, la Piata Victoriei au trecut cu bicicleta pe spatiul verde
  • Primaria nu face nimic in sprijinul biciclistilor


Nelamuriri:

  • De ce am mers pe partea stanga, partea opusa sensului normal de mers? Ce am vrut sa demonstram? ca nu stim sa circulam regulamentar?
  • De ce nu am vazut reporteri media la eveniment?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *