Am ajuns in Bratislava pe bicicleta :: #EuroBikeTrip2013, ziua 4

Palatul Prezidntial din Bratislava

In a 4-a zi a #EuroBikeTrip2013 am parcurs drumul dintre Zlatna na Ostrove si Bratislava, capitala Slovaciei. A fost una dintre cele mai plictisitoare zile ale turei, am mers mult pe campuri, iar prin localitatile traversate nu am gasit nimic care sa ne atraga atentia.

Dunarea si Castelul Bratislava la apus
Dunarea si Castelul Bratislava la apus

Dimineata, ne-am trezit cum nu se putea mai placut. Din departare se auzea vuind un tir, iar cand a trecut prin dreptul cortului nostru, am simtit ca trece prin noi. Ne-am speriat putin, dar legea compensatiei a functionat si de data asta. Ne-am trezit la timp pentru a vedea primul rasarit de soare din tura.

Am mancat rapid si am pornit la drum, voiam sa avem cat mai mult timp sa parcurgem strazile capitalei Slovaciei. Cei 80 km pana in Bratislava nu ne-au adus in cale prea multe motive sa facem pauze. Am privit 10 minute o masina care facea baloti de paie cilindrici si cam atat.

Pana sa ajungem in oras, am simtit pentru prima data ca nu am ales cea mai buna perioada pentru un biketrip. Soarele si-a incordat muschii si ne-a aratat de ce in stare. Partile corpului expuse razelor soarelui au capatat o culoare rosiatica contrastand foarte tare cu zonele acoperite ce au ramas albe.

Aveam trei nevoi:o toaleta unde sa ma spal pe fata si pe dinti, imi era foarte foame si aveam nevoie de internet pentru a descarca harta orasului si a stabili traseul pana la hostel. Un singur loc le putea acoperi cu brio pe toate, un McDonald’s. Bonus: pentru ca am cumparat meniuri am primit cate un pahar de care am avut mare grija sa-l duc intreg acasa.

Despre Bratislava nu stiam mai nimic, dar cumva aveam asteptari foarte mari. Timpul scurs din momentul in care am intrat in oras si pana am ajuns in fata hostelului a fost suficient sa-mi dau seama ca aceste asteptari erau un pic nefondate. Drumuri foarte proaste, pline de gropi si denivelari, soferi haotici, aglomeratie si mult praf, acestea au fost ingredientele cu care ne-a primit Bratislava.

Hostelul era cumva ascuns intr-un gang pe o straduta din centrul vechi al orasului. Aleea era una destul de ciudata, arata ca una pietonala, dar pe centru trecea tramvaiul. Dupa ce am gasit intrarea ascunsa in gang, am incercat sa ne miscam rapid pentru a beneficia de ziua lunga pe care o aveam la dispozitie sa vizitam orasul. Am bagat rapid cateva haine la spalat, am facut un dush, am intins rufele si am iesit la plimbare.

Centrul vechi al Bratislavei ne-a asteptat cu o caldura naucitoare, cred ca erau 40 de grade Celsius si umiditatea era foarte scazuta. Nu ne-am lasat descumpaniti si am plecat sa exploram fara sa avem vre-un target. Am vrut sa ne lasam surprinsi.

Am facut poze in fata palatului prezidential, am trecut pe langa o biserica „sclipicioasa”(Catedrala St. Martin), dar am gasit si un loc frumos: Castelul Bratislava. Aici am petrecut cea mai mare parte a zilei pana aproape de apus.

Pe seara am traversat podul de peste Dunare din dreptul Castelului Bratislva, am mai facut cateva poze si apoi ne-am intors la hostel deoarece oboseala incepea sa-si puna amprenta asupra noastra.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *