Transfagarasanul pe bicicleta

Transfagarasanul pe bicicleta
Transfagarasanul pe bicicleta
Transfagarasanul pe bicicleta

Transfagarasanul pe bicicleta nu mai este un vis. Pe 14 iunie 2014 am urcat impreuna cu 6 prieteni pe cea mai frumoasa sosea din Romania.

Echipa:

7 biciclisti voiosi: eu, Tavi, Evghenia, Bogdan, Claudia, Andi si Danut

Echipa de biciclisti
Echipa de biciclisti

Traseul

Ziua 1: 

Am plecat din Bucuresti cu trenul Regiotrans  R 14091  ce pleaca la 8:55 din Gara de Nord. Din Brasov am luat trenul CFR IR 1261 pana in Ucea. Din Ucea am pedalat pana la Refugiul Salvamont Arges de la Balea.

Ziua 2: 

Am pedalat de la Refugiul Salvamont Arges, Balea pana in Pitesti. Din Pitesti am ajuns in Bucuresti cu trenul CFR IR 1896.

Despre traseu:

La urcare din spre Sibiu, Transfagarasanul urcat pe bicicleta nu prezinta dificultati tehnice, insa necesita o conditie fizica foarte buna. Din Cartisoara se urca constant pana la Balea, panta medie este 5.9 %, iar in total se urca ~1500 m. Peisajul este superb si asta va va mentine moralul ridicat.

La coborare spre Pitesti via Curtea de Arges, Transfagasanul devine un traseu de bicicleta dificil din punct de vedere tehnic daca vrei sa cobori cu viteza si sa abordezi curbele agresiv. Se coboara pana la coada lacului Vidraru, iar de aici traseul devine valonat pana in Pitesti. In total se coboara aproximativ 2200 m, dar se si urca cam 700 m.

Transfagarasanul pe bicicleta
Transfagarasanul pe bicicleta

Galerie foto: Transfagarasanul pe bicicleta

Comments

 1. super tura, bravo! pedalind pe linga lac mai sint mici portiuni de urcat dar astea sint un fleac fata de prima zi. Imi aduc aminte reviste romania pitoreasca ce prezentau diversi cicloturisti cu biciclete obisnuite/vechi si cu performante. Acum doar vointa sa fie

 2. Sorin

  Bravo.Toata stima.Am vazut ca aveti si MTB si cursiera.Ce e mai indicat? Eu am ambele si planuesc sa plec singur la sfarsitul lunii August (nu am mai gasit unul asa nebun ca mine sa plece din Oradea cu masina pana la Sibiu si de acolo pe bicicleta..Sibiu-..Cartisoara-Balea-Vidraru-Curtea de Arges-Valcea-Cozia-Valea Oltului-Sibiu)

  1. Salut,

   Eu merg cu un mtb modificat pentru sosea. Clar, este mult mai bine sa mergi cu o cursiera pe asfalt, e mai usoara, se manevreaza mai usor si frecarea cu asfaltul este mai mica. Nu-ti recomand Valea Oltului pe bicicleta, e foarte periculos. Gaseste o varianta alternativa.

 3. Doru

  Salut Sorin.Am citit comentariul tau si am vazut si ruta pe care o aveai planificata.As fi curios sa stiu daca ai realizat-o si cum ti-a mers.Ai evitat Valea Oltului sau nu?

  1. Sorin

   Salut
   Din pacate ,la insistentele sotiei nu am mai dus planul la bun sfarsit Mi-am dat seama si eu ca nu este un traseu DE UNUL SINGUR…..doamne fereste de cei mai rau.Sper sa gasesc pe cineva pana prin vara.Am fost pe Valea Oltului cu masina si intradevar nu cred ca este o idee prea buna

 4. Adina

  eu planuiesc o saptamina cu bicicleta cu alti 5 prieteni la sfirsitul lunii august care include Transfagarasanul. Astept sfaturi de la voi, exista posibilitatea de dormit la pensiune sau cabana? Cine doreste sa se alature este binevenit

 5. Lazar Constantin

  Salut Sorin ! uite ca sa mai gasit un nebun din Oradea care te va insoti in Iunie pe acest Traseu !!!!!

 6. Salutare! Am avea o intrebare. pot sa ma uit si eu la traseul si performanta voastra pe Endomondo? Si eu doresc sa ajung pe Transfagarasan, si vreau sa stiu ce provocare ma asteapta

 7. Razvan

  anul acesta nu se baga nimeni la un trasnfagarasan? astept propuneri pt urmatoarele 2 saptamani!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *