Recunoastere traseu #wintertri 2016 si prima tura de peste 100 km in jurul Bucurestiului din 2016

Lacul Snagov

Primul concurs la care voi participa anul asta este „Triathlon Winter Challenge Izvorani”, pe scurt #WinterTri Chaleenge, ce va avea loc sambata, 20 februarie. Desi iarna scurta a dat peste cap planurile organizatorilor, acestia dorind sa ne ofere o experienta hibernala, eu tot nepregatit sunt, performantele mele actuale fiind mult sub cele de anul trecut. Nici de data aceasta nu voi participa la triathlon, deoarece cu inotul inca stau foarte prost. Ma multumesc cu duathlonul care si la acest concurs are 3 probe din 2 discipline, alergare 5.5 km, bicicleta 12 km, alergare 4.5 km.

Lacul Snagov
Lacul Snagov

Planurile mele de weekend erau cu totul altele, dar ploile de sambata si sarbatoarea iubirii de astazi m-au condus pe acest traseu. Initial voiam sa merg la prima tura de 2 zile pe bicicleta din 2016, apoi am zis sa scot gasca la o plimbare pe dealurile din Podgoria Dealu Mare. Dar toti au preferat sa stea acasa cu sotiile/prietenele si sa fie  . Acelasi lucru l-as fi facut si eu de mi s-ar fi cerut, dar prietena mea e in sesiune si are nevoie de liniste pentru a invata. Ramas fara camarazi de tura, am hotarat sa dorm pana tarziu si apoi sa aleg un drum de antrenament. Cel mai util mi-a parut sa merg pana la Izvorani si sa testez traseul de bicicleta de la #wintertri 2016. Si daca tot am stablit ca pedalez pana acolo, mi-am propus sa ma intorc pe traseul Gruiu – Lipia – Balotesti – Tunari si astfel sa fac si primul traseu de peste 100 km.

Bicicleta Calatoare
Bicicleta Calatoare

Am ales sa ajung la Izvorani pe cel mai scurt drum posibil, DN1. Voiam sa fac asta pentru a testa propunerea lui Alex de a ajunge la Izvorani pe biciclete si in ziua concursului. Da, nu se va intampla asta. Desi n-am pedalat la turatie maxima, cei 35 km sunt prea obositori pentru a fi considerati incalzire.

Traseul de la concurs este asfaltat, peste 66% din el fiind in conditii foarte bune. O portiune, lunga de peste 2 km este insa plina de gropi si noroi. Slicurile iti pot aduce avantaj pe portiunile de asfalt bune, dar iti pot aduce si o cazatura frumoasa pe noroi. Eu am derapat de cateva ori incercand sa evit gropile cu margini ascutie. Acestea pot produce pene si iti pot descentra roata. Nu mai zic de cazul in care ti se blocheaza roata si esti aruncat peste ghidon. Cel mai probabil si in timpul concursului voi aborda cu viteza redusa aceasta portiune chiar daca voi pierde timp pretios. Cel mai mult conteaza sa termin intreg cursa, apoi conteaza locul.

Cele trei ture pe traseul de bicicleta de la #wintertri2016


Dupa 3 ture in care am incercat sa invat traseul, am hotarat sa trec la urmatorul obiectiv al zilei, o tura de peste 100 km. Urmatoarea oprire de pe traseul meu era Manastirea Snagov. Pentru a ajunge acolo am urmat drumul asfaltat prin padure ce trece chiar prin curtea Palatului Snagov. La poarta palatului surpriza, jandarmii nu m-au lasat sa trec prin curte si m-au pus sa ocolesc palatul prin padure pe un drum plin cu baltoace si noroi.

Palatul Snagov a fost construit in anii ’30 de catre Printul Nicolae, fratele mai mic al lui Carol al II-lea si extins foarte mult in anii ’80 de familia Ceausescu.

Printul Nicolae nu a locuit niciodata in palat.

In perioada celui de-al II-lea razboi mondial cladirea a fost locuita de Maresalul Ion Antonescu si, mai tarziu, de Gheorghe Gheorghiu-Dej.

La inceputul anilor ’70, Palatul Snagov a fost marit de la cererea lui Nicolae Ceausescu pentru a fi folosit ca resedinta pentru intalnirile cu consiliul de ministri si pentru alte evenimente.

mai multe detalii aici

Revenit la asfalt, imediat trec podul peste lac, fac putin dreapta si ajung la Manastirea Snagov.

Mănăstirea Snagov este un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească, care se găsește pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, din apropierea localității Snagov. Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în 1408. A fost refăcută de mai multe ori de alți domnitorii, printre care se pot menționa Vlad Țepeș și Mircea Ciobanu.

mai multe detalii aici si aici

De la Manastirea Snagov si pana acasa, am mai facut o singura oprire in Gruiu pentru 2 croisante si o ciocolata calda.

Distanta parcursa: 117 km
Viteza medie: 24.5 kmph
Diferenta pozitiva de nivel: 304m

Traseu:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *