La pescuit de salau la Ganeasa (Moara Domneasca) pe raul Pasarea

Vineri, 13 aprilie, zi cu noroc pentru singurii 3 pescari de pe balta din satul Moara Domneasca comuna Ganeasa.

Balta Ganeasa
Balta Ganeasa

Nu ca as fi eu o persoana care crede in superstitii, dar vineri 13 aprilie a fost o zi excelenta pentru pescuit, cel putin pentru cine s-a trezit de dimineata: tatal meu, un var si un coleg de-al lor de serviciu.

La ora 11:00, cand inca ma bucuram de prima zi de concediu din minvacanta de Paste, telefonul vibreaza furios. Nu raspund, zic ca lasa, cand ma trezesc o sa sun eu inapoi. Nu trec nici 10 secunde ca iar vibreaza telefonul pe noptiera. Raspund, era tata, voia sa ma anunte ca e pe balta si ca a prins 1 salau. Primul instinct: „vin si eu!”. Ma imbrac repede, dar nu puteam pleca. Aveam mai multe treburi de rezolvat pe care le planificasem pentru acea zi.

pescuit de salau la Ganeasa
pescuit de salau la Ganeasa

Mi-am terminat treburile in jurul orei 15:00. Zic ca mai am timp sa pescuiesc si eu 1 salau. Nu am prins niciodata rapitori, crapi si teni am tot prins, si mai mici, si mai mari, dar salau si stiuca nu am prins. Ma sui in masina si ma amestec printre miile de bucuresteni care se inghesuie sa paraseasca orasul.

Pana la balta, drumul dureaza o ora si jumatate. Cand ajung, tatal meu tocmai scotea pe mal un salau. Imi zice sa-l dezgat ca trage la alta undita. Si m-am chinuit 10 minute sa-i scot calicului acul din stomac. Timp de 2 ore, cat am stat si eu pe balta, nu a mai tras nimic. Cei 7 salai prinsi de tatal meu si cei 5 prinsi de ceilalti 2 m-au facut sa-mi reprogramez ziua de luni si sa vin si eu la pescuit.

momeala folosita: pestisori
momeala folosita: pestisori

Luni, 16 aprilie, a doua zi de Paste, la ora 10:00 eram pe balta cu tatal meu. De data asta, erau vreo 10 grupuri de pescari, nu mai eram singuri. Vremea a fost superba, partida a fost multumitoare. Am adus pe mal 5 salai. Ca in orice poveste pescareasca, de data asta fara sa fie minciuna, va jur, cel mai mare peste a scapat. L-am adus pana aprope de mal dar apoi a cedat varga rupandu-se in 2 dupa al 2-lea segment :(.

rezultat 5 salai
rezultat 5 salai

Moara Domnească, Ilfov

Moara Domneasca este o localitate in judetul Ilfov, Muntenia, Romania, aflata in comuna Ganeasa, la 15 km de Bucuresti, capitala Romaniei. Localitatea Moara Domneasca avea, la recensamantul din 2002, 606 locuitori. Satul Moara Domneasca este amplasat de-a lungul raului Pasarea, iar la o distanta de 1,5 km se afla o particica din padurea ce candva constituia Codrii Vlasiei. Satul Moara Domneasca, impreuna cu alte 4 sate, constituie comuna Ganeasa, comuna ce a purtat pana în 1950 denumirea de Moara Domneasca, avandu-si resedinta in acest sat.


Vizualizare hartă mărită

Cum se ajunge pe balta Ganeasa?

Mergand pe  DN E60 (E85) spre Urziceni, in comuna Afumati,dupa Doraly, dar inainte de benzinaria Petrom se vireaza spre dreapta pe DJ100 pana in Comuna Ganeasa. In functie de balta pe care doresti sa pescuiesti, la intrarea in sat virezi dreapta

rezultatul zilei
rezultatul zilei

Partida din 16 aprilie 2012

Balta: Raul Pasarea, Moara Domneasca, Ganeasa

Taxa: 30 Lei / persoana / 12 ore

Restrictii: nici una

Momeala: pestisori vii

Captura: 5 salai

salaul fioros
salaul fioros

Comments

  1. […] de Vacante, Anca de la Calatorii Imaginare,  Florin de la Drum Liber, Elena Ciric, pe Ionut de la Jurnal de Calator,  Ioana Budeanu, pe Liliana de la Placerea de a Calatori, pe fetele de la Travel Girls si Viajoa, […]

  2. Ai mai fost acolo de curand, mai are ceva strapi ?? Merci.

    1. Am mai fost de 2 ori, dar nu am mai prins nimic. Ma tenteaza sa incerc intr-o zi la inceputul lui mai.

  3. Ai mai fost acolo de curand, mai are ceva strapi ?? Merci.

  4. Ai mai fost acolo de curand, mai are ceva strapi ?? Merci.

  5. Am mai fost de 2 ori, dar nu am mai prins nimic. Ma tenteaza sa incerc intr-o zi la inceputul lui mai.

  6. Am mai fost de 2 ori, dar nu am mai prins nimic. Ma tenteaza sa incerc intr-o zi la inceputul lui mai.

  7. COMENTARI CEVA DIN 2013 ARE CINEVA ? AM INTELES CA MERGE M-AI BINE LA PLANTAT

  8. COMENTARI CEVA DIN 2013 ARE CINEVA ? AM INTELES CA MERGE M-AI BINE LA PLANTAT

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *