#fotoPiatraCraiului – zambete cu F64 si Canon

In weekendul 28-29 septembrie, F64 si Canon au invitat bloggerii calatori si fotografii in Parcul National Piatra Craiului sa zambeasca in fata si in spatele aparatelor foto DSLR sau compacte si a camerelor video.

Aparatul te face fotograf?
Aparatul te face fotograf?

Sambata dimineata, ne-am intalnit in fata magazinului F64 din strada Unirii, numarul 45. De aici ne-am urcat in autocar si am plecat spre Zarnesti. In cateva ore am ajuns la Pensiunea  Hora cu Brazi din Zarnesti.

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa mancam, cu totii eram lihniti de foame. Dupa masa, ne-am luat in primire camerele si apoi ne-am pregatit de plecare.

Prima parte a zilei am petrecut-o in Prapastiile Zarnestilor. Aici i-am cunoscut pe cei care se ocupa de administrarea Parcului National Piatra Craiului si pe cei care filmeaza lungmetrajul: „Piatra Craiului, my love„.  M-am bucurat mult ca aceasta iesire se tine in Muntii Piatra Craiului, acestia sunt muntii mei preferati si anul acesta am ajuns doar 1 data aici.

De obicei, prin Prapastiile Zarnestilor treceam rapid deoarece eram nerabdator sa simt sub picioare stancile crestei. De aceasta data am avut timp sa admir acesti minunati pereti verticali, sa caut capre negre cu privirea si sa fotografiez cu un Canon 1D mark II N, aparat dotat cu un obiectiv genialCanon EF 300mm f/2.8L IS II USM.
Din Prapastii, am urcat in satul Magura  si am mers la o pensiune fara nume sa mancam. Am aflat de la proprietar ca toti cei care ajung aici ajung numai prin recomandari, acesta fiind motivul pentru care pensiunea nu are nume. Restul zilei l-am petrecut prin imprejurimi cu aparatele la gat, fotografiind peisaje sau pe ceilalti participanti in acest workshop.

Pe seara, ne-am intors in Zarnesti si am luat cina. Dupa masa am asistat la o prezentare a Parcului National Piatra Craiului tinuta chiar de cei care se ocupa de aministrarea parcului. Fiind muntoman, simt nevoia sa va comunic 2 aspecte:

  • In interiorul parcului se va intra doar pe baza de bilet, costa 5 lei/saptamana sau 20 lei/an. Biletele le puteti achizitiona de la sediul Administratiei Parcului National Piatra Craiului, de la Posta din Zarnesti sau de la rangeri.
  • Veti putea admira acesti minunati munti doar parcurgand traseele marcate, cei care se aventureaza pe celelalte trasee vor risca amenzi ce incep de la 3000 lei

Am incheiat ziua la 3:00 dimineata, socializand in jurul focului de tabara.

Galerie foto: Natura in Piatra Craiului

Duminica dimineata am fost printre ultimii care s-au trezit. Am avut noroc si am ajuns in ultimele minute in care se mai servea micul dejun. Dupa masa, am primit cadouri din partea f64 si Canon. Apoi am predat camerele si am mers in partea cealalta a muntelui.

Autocarul ne-a lasat la Pensiunea Popasul Craiului. De aici al luat-o la pas spre o poienita aflta la baza muntelui, undeva in zona unde se afla si Refugiul Diana. Aici m-am jucat cu un body Canon 5D mark II dotat cu obiectiv Canon EF 70-200mm f/4L USM si am pozat ciuperci, floricele si alte elemente ale naturii.

Spre seara ne-am intors la Popasul Craiului sa luam masa si sa asistam la o prezentare a filmului „Piatra Craiului, my love”. Apoi am vizitat sediul Administratiei Parcului National Piatra Craiului si am plecat spre casa.

A fost o iesire foarte placuta, in mare masura datorita lor:

Ioana Acsinia – flutureledepiatra.ro
Narcisa Suruianu – travelgirls.ro
Alin Popescu – noutatifoto.ro
Iulian Sîrbu – trans-ferro.com
Dragoș Asaftei – blogdefotografie.ro
Bogdan Petre – imidoresc.ro
Răzvan Bucur – razvanbucur.ro
Andreea Stan – provinciala.ro
Mălina Rusu și Răzvan Ion – vacantapersonalizata.ro
Monica Anghelovici – povestidecalatorie.ro
Sorin Rusi – sorin.rusi.ro
Florin Arjocu – drumliber.ro
Luminița Nitoiu – playtech.ro
Echipa F64 – f64.ro/blog
Anda Stănciulescu și Ionuț Maciuca – hailabord.ro

Galerie foto: Portrete ale participantilor in #fotoPiatraCraiului

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *