Cum a fost la RunFest – Bucharest Fox Trails Half Marathon – Baneasa

Bucharest FOX TRAIL Half Marathon

Duminica, 28 august 2016, am participat in proba de cros (10 km)  la Bucharest Fox Trails Baneasa, concurs organizat de Runfest.ro. Acesta a fost primul concurs de alergare la care am participat in 2016.

Venind dupa o pauza de aproape 4 saptamani cauzata de faptul ca am avut mana dreapta imobilizata cu atela gipsata, am avut timp sa ies doar la 2 antrenamente scurte inainte de acest concurs. Prin urmare, l-am abordat ca pe un antrenament cu public. Au fost doua ture de 5 km pe un traseu ce continea aproximativ 2 km asfalt si 3 km de poteci prin padurea Baneasa.

Obiectivele mele au fost:

  • sa termin fara vreo accidentare, reusit
  • sa termin prima tura cu un pace mediu sub 4:45 si urmatoarea tura cu un pace mediu sub 5:00, cred ca am reusit. Nu pot fi sigur deoarece telefonul meu a inregistrat traseul ca avand lungimea de 11.8 km.
  • sa-mi evaluez conditia actuala, obiectivul meu major pentru toamna aceasta fiind o participare reusita la SCAR (Skibbereen Adventure Race), un triathlon in Irlanda sponsorizat de compania pentru care lucrez.

Cum a fost? Pe scurt: greu dar placut. Am incercat sa nu pornesc foarte tare pentru a-mi tine pulsul in frau. De obicei, la astfel de concursuri, ma las purtat de val si incerc sa tin aproape de cei mai buni in primii metri, dar apoi pulsul imi ajunge aproape de 200 si mi se taie respiratia. Desi n-am sprintat la inceput, lipsa de antrenament s-a vazut si pulsul meu a urcat rapid. M-am lasat spre mijlocul plutonului incercand sa gasesc un ritm care sa-mi convina.

Pe masura ce eram depasit de ceilalti concurenti, mai ridicam putin ritmul cand trecea pe langa mine cate o fata. La punctul de realimentare am luat o pauza lunga incercand sa-mi fac un mic stoc de energie pentru sprintul final.

La final, sprintul meu s-a dovedit falimentar. Vreo 3 concurenti aflati pana in ultima suta de metrii in spatele meu au sprintat mult mai bine si m-au depasit. Am terminat cursa de 10 km in 58 minute si  19 secunde, asta traducanduse in locul 64 din 254 participanti (barbati si femei) si in locul 22 din 36 in categoria de varsta (barbati 18-29 ani). A fost o cursa frumoasa, data viitoare sper ca voi fi intr-o forma mai buna.

Clasament general Bucharest FOX TRAIL Half Marathon
Clasament general Bucharest FOX TRAIL Half Marathon
Clasament competitiv baieti 18-29 ani -Bucharest FOX TRAIL Half Marathon
Clasament competitiv baieti 18-29 ani -Bucharest FOX TRAIL Half Marathon

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *